Egyszerű karaktersorral kivégezheti a Skype-ot

A VentureBeaten jelent meg, de elsőként Giperion publikálta a Skype közösségi fórumán a hibát, aminek a kihasználásával (a „http://:” üzenet elküldésével) összeomlik a chatprogram. A legfrissebb verzióban már javították a hibát.

Lefagyasztható Skype
Lefagyasztható Skype [+]

Tegnap dél körül még nem volt automatikus a frissítés, azonban mára aki megkapja a hibát okozó üzenetet, a következő belépéskor frissítéssel találja szembe magát annak ellenére, hogy az automatikus telepítés nincs engedélyezve a programban.

A kóddal egyébként az Windows, iOS, Android és OSX rendszereken is legyőzhető a Microsoft alkalmazása. Amennyiben a küldő sem a legfrissebb, hanem a 7.4.85.102-es verziót használja, úgy az ő rendszere hamarabb omlik össze, minthogy az üzenet elküldésre kerülne.

Már automatikusan érkezik a frissítés
Már automatikusan érkezik a frissítés

Ha a beszélgetési előzmények miatt mégis összeomlási körbe kerülne, a Skype hivatalos oldaláról letölthető a legfrissebb telepítő, amiben már javították a furcsa hibát.

Azóta történt

Előzmények

  • Búcsú a Skype-tól?

    Újabb pert veszített a Microsoft, így bizonytalan lett az üzenetküldő alkalmazás nevének a sorsa.

  • Tényleg tolmács lett a Skype

    Ha Windows 8.1 van a laptopján vagy a táblagépén, részt vehet a programban, csak regisztrálnia kell. Írásban 40-nél is több nyelv támogatott.

  • Megújult a Skype, majdnem lemaradtunk róla

    A frissítés a szöveges üzenetküldést teszi átláthatóbbá, illetve a multimédiás tartalmak megosztása is változik. Csak az lepődik majd meg igazán, aki nem használta a cég mobilkliensét.