Együttműködik az SAP és az ELTE

A SAP Hungary Kft. és az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) tegnap ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást írt alá. A megállapodás tartalma annyiban különbözik az eddigiekben a felsőoktatási intézmények és az informatikai vállalatok között kötött szerződésektől, hogy a felek olyan közös innovációs, kísérleti fejlesztési tevékenység végzése mellett kötelezték el magukat, melyhez hazai és EU-források is bevonásra kerülnek.

Ennek fő eszköze az együttműködés keretében létrejövő SAP Excellence Center (Kompetencia Központ), melynek célja, hogy hatékonysági, versenyképességi szemléletet és gondolkodásmódot alakítson ki a gazdasági informatikai képzésben, segítve ezzel az ELTE hallgatóit a piacképes tudás megszerzésében és növelje elhelyezkedési esélyeiket – áll az SAP által kiadott közleményben. A megállapodás kiterjed továbbá az oktatás és a kutatás-fejlesztés területére, az SAP Labs Hungary kutató-fejlesztő központ szakember-utánpótlásának biztosítására, közös fejlesztésekre, valamint PhD képzésre és doktori ösztöndíjakra is.

A megállapodás értelmében az ELTE-n kialakítandó Excellence Centerben zajló képzéshez biztos hátteret nyújt, hogy az „Innovatív Oktatástámogató Rendszer” elnevezésű, a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal által kiírt pályázati projektben résztvevő egyetem az SAP-val együtt már sikeresen kialakított egy informatikai megoldást, melyet a közeli jövőbeni az egész intézményen belül hasznosítani fog. Az SAP célja, hogy elegendő számú és megfelelően képzett informatikai és gazdasági szakember álljon rendelkezésre a 2005-ben létrehozott SAP Labs Hungary kutató-fejlesztő központ számára, amely a tervek szerint 2006 végére mintegy 300 szoftverfejlesztőt, közgazdászt és logisztikust foglalkoztat majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • SAP

Azóta történt

Előzmények

  • Meg akar felelni az SAP

    Felvásárlással erősíti pozíciót a szoftvervállalat a megfelelési és kockázatkezelő megoldások piacán.

  • SAP-képzés indul a Műegyetemen

    Ösztöndíj, doktori képzés és kutatás-fejlesztési együttműködés található a patinás magyar egyetem és a német vállalat megállapodásában.

  • Nyomul az SAP a kicsiknél is

    Tovább erősíti jelenlétét a hazai kis- és középvállalati piacon a szoftvergyártó, a mySAP All-in-One partnermegoldások száma már megközelíti a hatszázat.

  • SAP-központ létesült a BMF-en

    A Budapesti Műszaki Főiskola legújabb kompetencia-központja az SAP-val együttműködésben jött létre. Indul az alkalmazásmenedzsment szakirány.