Nyomul az SAP a kicsiknél is

A kis- és középvállalatok (kkv) ágazati és erőforrás-szükségleteinek kielégítésére szánt vállalatirányítási portfolióját tovább bővítve az SAP AG, a közelmúltban 39 új minősített mySAP All-in-One partnermegoldást mutatott be a társaság. Az ágazatspecifikus üzleti folyamatokat bevált gyakorlattal támogató kínálat új megoldásai a biotechnológiától és az építőipartól kezdve a szállítmányozáson keresztül a légi közlekedésig és a divatcikkek kiskereskedelméig sokféle területet érintenek. A 39 új minősített ágazati megoldást is beszámítva több mint 100 új megoldással gazdagodott az elmúlt évben az SAP kkv-knek szánt mikrovertikális megoldásportfóliója. Ezzel a mySAP All-in-One partnermegoldások száma megközelíti a 600-at. A félszáz országban forgalmazott alkalmazásokat több mint 7100 ügyfél használja világszerte – olvasható az SAP közleményében.

Magyarországon 8 vállalat kínál összesen tíz, a középvállalatok számára kifejlesztett és az SAP által minősített megoldást, úgynevezett add-onokat. Ezen partnermegoldások jelentékeny hányada a kereskedelemben tevékenykedő vállalatokat célozza meg, található közöttük azonban víz- és szennyvízszolgáltató cégek, fogyasztói cikkeket gyártó cégek, illetve kommunikációs, szakértői és jogi szolgáltató cégek számára kifejlesztett integrált vállalatirányítási szoftverek is.

A középvállalatoknak olyan vállalatirányítási megoldásokra van szükségük, amelyek biztosítják számukra a nagyobb versenytársaik által élvezett előnyöket, ugyanakkor árukat és méretüket tekintve a kkv-k erőforrásaihoz igazodnak. A kkv-k a gyors eredményeket és megtérülést is fontos szempontként kezelik, és kiváló szintű támogatásban részesülő szoftvereket keresnek. Az SAP partnereinek mySAP All-in-One megoldásai segítségével bevált ágazati gyakorlatot vezethetnek be üzletmenetük központi területein, a testre szabási lehetőségeknek köszönhetően pedig azokat az egyedi folyamatokat is megőrizhetik, amelyek megkülönböztetik őket kisebb és nagyobb versenytársaiktól.

A minősített mySAP All-in-One partnermegoldások előre meghatározott üzleti folyamatokat és bevált ágazati gyakorlatot támogatnak, és az adott ügyfél konkrét szükségletei szerint, egyedileg konfigurálhatók. A társaság értékesítési partnerei az SAP által kidolgozott bevált gyakorlat (SAP Best Practices) alapján fejlesztik a megoldásokat. A partnerek által hozzáadott képességek lehetővé teszik az egyedi ágazati ismereteket és szakértelmet igénylő mikrovertikális folyamatok támogatását. A meghatározott funkcionalitást nyújtó mySAP All-in-One megoldásokat az SAP partnerei értékesítik, vezetik be és támogatják.

"Célunk, hogy egyre több magyarországi SAP-partner fejlesszen olyan ágazati megoldásokat, amely iparágspecifikus módon egészíti ki az SAP által kínált funkciókat, hiszen a technológiai lehetőség erre adott, a piaci érdeklődés pedig, az ügyfelek specializálódása alapján egyre nyilvánvalóbb" – nyilatkozta a bejelentés kapcsán Nógrádi Zsolt, az SAP Hungary Kft. partnermenedzsere.

  • Kapcsolódó cégek:
  • SAP

Azóta történt

Előzmények