Eladták a NextiraOne-t

Az ABN AMRO Capital France (AACF) tulajdonába kerül a NextiraOne Europe Holdings – jelentette be szerdán a vállalat jelenlegi tulajdonosa, a Platinum Equity. Bár az akvizíciós megállapodást már aláírták, annak részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra, mivel a megállapodás a szokványos záradékok mellett különböző korlátozásokat is tartalmaz, így még nem biztos, hogy a bennük foglalt feltételek teljesítésével a tranzakció sikerrel zárul.

A 2002-ben az Alcatel vállalati disztribúciós és szolgáltatási üzletágából kiválva megalakult NextiraOne a tavalyi pénzügyi évben több mint 1 milliárd eurós árbevételt produkált. Ügyfélbázisa 16 európai országban folyamatosan növekszik a gyorsan fejlődő IP-kommunikációs piacon, ezt a fejlődést szeretnék folytatni az AACF-fel közösen.

Lapunk kérésére Lukács Tamás, a NextiraOne Magyarország ügyvezető igazgatója kommentálta, hogy a felvásárlás milyen hatással lesz a hazai leányvállaltra. "Folyamatosan növekvő ügyfélkörünk és a piaci tendenciák is azt vetítik előre, hogy a modern telekommunikációs megoldások bevezetéséhez és üzemeltetéséhez szükség van a NextiraOne szakértelmére. A NextiraOne Magyarország 2004-ben és 2005-ben is elnyerte a 'Legmagasabb ügyfél-elégedettséggel rendelkező képviselet' címet a NextiraOne Európai Központja által készített belső felmérés alapján, ezért a most bejelentett tulajdonosváltás nem jelent szakmai irányváltást cégünk életében. Sőt, az ABN AMRO CF európai mivoltából adódóan nagyobb hangsúlyt kap az európai operáció" – foglalta össze az ügyvezető.

Előzmények