Elkészült és letölthető a Flash Player 10.1

Az Adobe tegnap kiadta a Flash Player régóta készülő 10.1-es verziójának végleges kiadását Windows, Mac OS és Linux operációs rendszerekre. Amint azt már a tesztverziók megjelenésekor megírtuk, a Flash platform internetes népszerűsége miatt szinte minden számítógépen megtalálható lejátszó e változata az első, amely a videók és animációk lejátszásakor támaszkodik a grafikus processzorok kapacitásaira. Újdonság az is, hogy támogatja a multi-touch érintésérzékeny kijelzőket, a mozgásvezérlést és a gyorsulásmérős készülékeket is.

E fő újítások mellett számos, a teljesítményt javító fejlesztést építettek be az új kiadásba, például általánosságban is csökkentették a lejátszó memóriaigényét. Ezenkívül olyan okos erőforrás-kezelést vezettek be, amely automatikusan „csökkenti a háttérben futó, nem látható böngészőlapokon lejátszott tartalom energiafogyasztását”, mégpedig úgy, hogy amikor a nem látható animáció hangot játszik le, annak eredeti minősége megmarad. A cég közleménye szerint általában kevesebb processzor-erőforrást igényel az új kiadás, de e tekintetben a fejlődés főleg a maces verzióban szembetűnő. Az újdonságok teljes listája angol nyelven itt olvasható.

A Flash Player 10.1 Windows, Mac OS és Linux operációs rendszerekre letölthető az Adobe weboldaláról. Azoknak az Internet Explorer felhasználóknak, akik a korábbi RC-t telepítették, a végleges installálása előtt a tesztverziót el kell távolítaniuk. Fontos, hogy e verzió befoltozza azt a kritikus sebezhetőséget is, amelyről a héten számolt be a cég, ezért a telepítése erősen ajánlott.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Adobe

Azóta történt

Előzmények