Meglepő oka van annak, hogy miért támogatja Elon Musk a dogecoint

Nem vett a Shiba Inu coinból Elon Musk, csak bitcoinba, ethereumba és dogecoinba fektetett.

Elon Musk a napokban árulta el, hogy ő maga a kriptopiacon kizárólag bitcoinba, ethereumba és dogecoinba fektetett.

Hozzátette azt is, hogy nem árt észben tartani: a valódi érték az embertársak számára épített termékekből és biztosított szolgáltatásokból származik, nem pedig a pénz bármilyen formájából.

Ennek ellenére ő maga a dogecoin lelkes támogatója, és többek között az ő tweetjeinek is köszönhető, hogy a dogecoin árfolyama az utóbbi 24 hónap során körülbelül 9000 százalékkal emelkedett.

Elon Musk végül azt is elmondta, hogy a Teslánál és a SpaceX-nél rengeteg dolgozó és gyári munkás birtokolt dogecoint, ez a velük való beszélgetés során derült ki. Egyik ember sem pénzügyi szakértő vagy Szilícium-völgyből származó szakember – és éppen ezért döntött úgy, hogy ő is támogatja majd a dogecoint, mert úgy érezte, hogy ez az emberek kriptója.


[+]

Musk a válaszaival véget vetett azon pletykáknak is, melyek szerint bevásárolt a Shiba Inu coinból, amelyet a dogecoin „gyilkosának” tartanak egyesek. Ennek árfolyama szintén kilőtt az utóbbi hetekben, Muskkal kapcsolatos spekulációk miatt.

Szintén sokat pletykáltak arról, hogy az Elon Musk kutyája által inspirált Floki Inu coinban is benne van Musk keze. Ezt agresszív módon reklámozzák Londonban a Financial Times szerint, és piacvezető influenszereket is mögé akarnak állítani – annak ellenére, hogy a brit hatóság egyre szigorúbb az ilyen reklámokkal szemben. Elon Musknak a jelek szerint semmi köze ehhez a projekthez sem.

Azóta történt

Előzmények