Több mint 12 millió dollárnyi kriptopénzt árverezett el a német hatóság

A helyi törvények miatt árverésre kellett bocsájtani a lefoglalt bitcoinokat.

A belengetett igen szigorú szabályozások ellenére továbbra is ömlenek a befektetők a kriptopiacra.

Ezzel párhuzamosan a bűnözők még mindig előszeretettel használnak kriptopénzeket, az ezekkel folytatott illegális tranzakciókat ugyanis nehezebb követni, így a bűnözőket előállítani.

A jelentések szerint a német hatóságnak azért időnként sikerül bitcoint és egyéb kriptopénzeket lefoglalnia, a hely törvények miatt ezeket viszont nem válthatják át más, hagyományos valutára, hanem el kell árverezniük.

Német híradások szerint a héten a német hatóságok több mint 12 millió dollárnyi bitcoint bocsájtottak árverésre.

A pénzt a hatóságok egy sötét weben működő, illegális online drogkereskedő lekapcsolásakor foglalták le. Biztonsági okokból a hatóságok papírra nyomtatták a bitcoinokat, és lezárták a borítékokat: értelemszerűen a bitcoincímeket és a privát kulcsokat nyomtatták ki. Ez persze egyáltalán nem biztonságos gyakorlat, így a sikeres licitálóknak érdemes lehet biztonságos tárcába áthelyezniük a bitcoinokat.

A nyerészkedők egyébként nem sokra mentek a német gyakorlattal, ugyanis az aukción az ajánlatok hamar meghaladták a bitcoinok piaci értékét. A jelentések szerint a jövőben újabb hasonló kriptoárverések lesznek Németországban.

Azóta történt

Előzmények