Elon Musk áll rosszabbul a Twitterrel folytatott jogi háborúban

Bírósági úton akarja a Twitter kikényszeríteni a 44 milliárd dolláros felvásárlást, a szakértők szerint az ügyben pedig most Elon Musk áll rosszabbul.

Miután egy bíró Delaware-ben meghozta döntését, októberben kezdődhet a Twitter és Elon Musk jogi vitája, amelynek tárgya, hogy a bíróság kikényszerítheti-e a 44 milliárd dolláros, beígért felvásárlást. A bíró szerint a Twitter megérdemli a gyors megoldást az üzlet bizonytalanságát figyelembe véve.

Szakértők szerint ez nagy kezdeti pofon Musk számára, aki februári tárgyalást akart a kiterjedt vizsgálatok és elemzések érdekében – ő ugyanis azt állítja, hogy a Twitter elhallgatta az igazságot a hamis- és spamfiókok kapcsán. A kérdés az, mennyivel fújták fel a platform felhasználói táborának számadatait, az elemzések eredményei pedig sorsdöntőek Musk és a per szempontjából.

A Twitter szerint azonban ez az egész csak elterelés, és az üzlet feltételei kötelezik Muskot a fizetésre. A Twitter, amely szeptemberi tárgyalást akart, azt mondja: ha jövőre halasztanák az ügyet, veszélybe kerül a felvásárlás finanszírozása.

Musk és ügyvédjei szerint azonban a Twitter el akarja rejteni a valóságot a spamfiókok kapcsán, és az ezekkel kapcsolatos kérdéseire kapott legelső válaszok is aggasztóak voltak. A rengeteg adat elemzése az ügyvédek szerint hónapokba telhet.

Az ügyben döntő bíró egyébként egy másik eset kapcsán is meghallgatja Muskot, ott a Teslától kapott, 56 milliárd dolláros kompenzációs csomagja lesz a téma.

Azóta történt

Előzmények