Az elrabolt iPhone gazdája vezette nyomra a rendőröket

(Infobulvár) Vesztükre egy élelmes iPhone-tulajdonost raboltak ki bűnözők a múlt hétvégén az Egyesült Államokban. A férfi Pittsburgh városában baktatott az utcán éjjel egy óra magasságában, amikor két személy odalépett hozzá, és értékeinek átadására szólították fel. Tekintettel arra, hogy az egyik bűnöző kezében a sértett egy fegyvert vélt felfedezni, eleget tett a támadók követelésének. A rablók végül a férfi tömött pénztárcájával és iPhone 3GS típusú okostelefonjával távoztak a helyszínről, de még előtte kiszedték belőle a kártyák PIN-kódjait is.

Az eset után a sértett egy telefonfülkéhez rohant, és értesítette a rendőrséget. Mire a hatóságok a helyszínre érkeztek, a pórul járt férfi már a bankokat hívogatta a hitelkártyák azonnali letiltása végett. Miután letette a kagylót, hazasietett, bekapcsolta számítógépét, és abban reménykedett, hogy a rablók nem kapcsolták ki az iPhone-t: a férfi ugyanis előzetesen regisztrálta magát az Apple MobileMe rendszerébe, melynek szerves részét képezi az okostelefon helyzetének felkutatására hivatott Find my iPhone szolgáltatás. Szerencséje volt, az elkövetőknek nyilvánvalóan lövésük sem volt arról, hogy a készülékbe szerelt GPS-nek köszönhetően az iPhone 3Gs utasításra jelzi saját helyzetét gazdája számára.

Néhány perccel a szoftver futtatása után a sértett felhívta a rendőrséget, és megadta az elkövetők körülbelüli helyzetét. A hatóságok egy benzinkútnál csaptak le a bűnözőkre, és visszaszerezték a férfi pénztárcáját kedvenc okostelefonjával együtt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények