Eltörölheti a netsemlegességet az új FCC vezér

Donald Trump emberéről még idén újra szavaznak, ezt követően kaphat ötéves vezetői pozíciót. A hálózatsemlegességi szabályozás felülvizsgálatát elsődleges feladatának nevezte.

Az új amerikai elnök, Donald Trump a Szövetségi Távközlési Bizottság (FCC) élére Ajit Pai-t tette meg, aki a szervezet korábbi években tett lépéseivel mindig szemben állva tiltakozott, főleg az hálózatsemlegesség kérdésében.

Pai kinevezését követően közölte is, hogy az elsődleges feladatának a netsemlegességi szabályozás felülvizsgálatát, hatályon kívül helyezését tartja. Álláspontja szerint (amit évek óta hangoztat is), nem valós a probléma, a nagy internetszolgáltatók nem akarják megmondani, mit láthatunk az online térben, vagy mit nem.

Az FCC új vezére a szabadpiac híve, a lehető legkevesebb állami szabályozás mellett - írja róla a Verge. A lap megemlíti, hogy Pai ellenezte az internetszolgáltatókra vonatkozó szigorúbb szabályozást a fogyasztók adatvédelmi kérdéseivel kapcsolatban, ahogy a széles sávú referenciaértékek meghatározását, és a Comcast-Time Warner Cable egyesülésének útjába állított szabályozást is, amit az FCC az egyensúly és a monopolhelyzet elkerülése végett vezetett be.

Azóta történt

Előzmények