EMC és Microsoft: továbbra is együttes erővel

Az EMC és a Microsoft bejelentette, hogy stratégiai együttműködésüket három évvel, 2011-ig meghosszabbítják. A két cég elkötelezte magát arra, hogy termékeiket és szolgáltatási körüket még szélesebb körben és mélyebb szinten teszik együttműködővé az ügyfelek legfontosabb elvárásainak (virtualizáció, biztonság, tartalomfelügyelet) kielégítéséhez. Ennek hátteréül egyrészt a Microsoft adatközponti megoldásai és hatékonyságot segítő alkalmazásai, másrészt az EMC informatikai infrastruktúra-megoldásai, tanácsadói tevékenysége szolgál.
Az EMC technológiai megoldásai lehetőséget adnak a Microsoft virtualizált környezetekben (például Microsoft Windows Server 2008 Hyper-V és Microsoft System Center rendszereken), illetve a közösen támogatott, működés szempontjából kritikus feladatokat ellátó (például Microsoft Exchange Server, Microsoft SQL Server és Microsoft SharePoint Server) kiszolgálókon található információk tárolására, védelmére, illetve kezelésére.
A stratégiai együttműködés szorosabbra fűzésének részeként az EMC a jövőben olyan megoldásokat dolgoz ki, amelyek kihasználják és továbbfejlesztik a Microsoft Office SharePoint nyújtotta előnyöket. Az EMC emellett a továbbiakban is olyan megoldásokat kíván készíteni, amelyekkel az ügyfelek a már ismerős Microsoft Office és SharePoint felhasználói felületeket használhatják az EMC által tárolt, védett és felügyelt tartalom elérésére az üzleti és munkafolyamatok során. Végül pedig e megoldások segítségével a SharePoint tartalom és a Microsoft Exchange üzenetek (az egyéb üzleti tartalmakkal együtt) integrált archívumokba irányíthatók a hosszú távú tároláshoz.
Első lépésként az új RSA DLP Suite 6.5 változatának tervezése során hangsúlyt kapott a Microsoft Active Directory Rights Management Services szolgáltatással való kölcsönös együttműködés. A Microsoft a jövőben is folytatja az RSA adatvesztés-megelőző technológiáinak beépítését saját termékeibe, hogy ezáltal a biztonsági szakértők figyelhessék a bizalmas adatokat és megakadályozhassák a jogosulatlan felhasználást.

Azóta történt

Előzmények