Rekordbüntetést kapott a gyerekek adatainak gyűjtése miatt az Epic Games

Az USA hatósága 520 millió dollárra büntette a Fortine megalkotóját, az Epic Gamest.

Az amerikai FTC 520 millió dollárra büntette az Epic Gamest, amiért az a vádak szerint illegálisan gyűjtötte be gyerekek személyes adatait, továbbá rávette az embereket vásárlásokra.

A gyermekvédelmi törvény megsértése miatt 275 millió dollárt fizet a cég, továbbá a fiatalok magánszféráját erősen kell védje ezentúl. 245 millió dollárt pedig azért fizet ki a cég, hogy kárpótolja azokat, akiket „sötét gyakorlatok” révén vett rá vásárlásokra, amelyeket nem is szerettek volna végrehajtani.

Az FTC szerint a magánszférát sértő alapbeállítások és megtévesztő felületek átverték a Fortnite felhasználóit, a fiatalokat és gyerekeket is. Az FTC egyre keményebben lép fel, nemrég megtámadta a Microsoft és az Activision 69 milliárd dolláros felvásárlását is.

Az Epic közölte, hogy felszámolta a pay-to-win és pay-to-progress megoldásokat, továbbá a random loot boxokat, illetve igen és nem választással menthetőek a fizetési információk. A visszatérítések bankkártyára kérhetőek, a gyermekek védelmét könnyebben elérhető szülői felügyeleti funkció és PIN-követelmény, napi költési limit segíti.

Az FTC ezen túl azt állítja, a cég több dolgozóját is aggasztják a vállalat alapbeállításai.

Azóta történt

Előzmények