Sötét jövőt jósolnak a Twitternek, Elon Musk tehet róla

A következő 2 évre a felhasználók elvesztését, a tábor mélypontra süllyedését és stagnáló árbevételt jósol az Insider Intelligence. Egyre hangosabbak a Tesla befektetői is.

Elon Musk vezetése alatt a Twitternél sorozatosak a megbotránkoztató vagy épp érthetetlen lépések (az egyik legutóbbira itt tértünk ki), és az újítások vagy épp a Blue csomag kapcsán is előfordul, hogy néhány napon belül tucatszor változnak a tervek, gyakran az ellenkezőjére.

Az is látható egy ideje, hogy a legtöbb cég mérsékli vagy megszünteti a jelenlétét és a reklámpénzek költését a platformon, így aztán az elemzők sem látják túl fényesen a Twitter jövőjét. Az Insider Intelligence konkrétan azt mondja, Elon Musk intézkedéseinek a hatására felhasználók tömegei hagyják majd ott a Twittert (és az elszaporodó technikai hibák, gyűlöletkeltő és oda nem illő tartalmak miatt), továbbá a következő 2 évre stagnáló árbevételt is jósolnak.

A szakértők és felhasználók aggodalmai szerint a Twitter képtelen megküzdeni a tévinformációkkal, főleg a munkaerő felének elküldése és sok részleg (például a tartalmakat moderáló) leépítése vagy bezárása mellett.

Az Insider Intelligence azt mondja, az USA-ban veszíti majd el a legtöbb felhasználót a Twitter, a havi szinten aktív felhasználók száma 2024-re már csak 50,5 millió lesz, 2014 óta a legalacsonyabb.

Musk novemberben azt mondta, az árbevétel hatalmas visszaesése civil jogi csoportok nyomásának az eredménye, ezek érték el, hogy a márkák ne költsenek Twitter-reklámokra, amelyek a cég árbevételének úgy 90 százalékát hozzák.

Musk intézkedései egyébként lassan megszámlálhatatlanok, óránként történik valami. Legutóbb például kiállt a szólásszabadság mellett, majd végül több újságírót és egy, a magánrepülőgépét követő Twitter-felhasználót is letiltott doxxing vádjával. Közölték azt is, hogy jövőre megszüntetik a Revue hírlevél-szolgálatást: napokkal azután, hogy Musk kijelentette, megvennék a rivális Substacket.

A Tesla részvényesei és rajongói eközben egyre jobban Musk ellen fordulnak, kritizálva azt, hogy állandóan a Twitterrel foglalkozik, és, hogy a Teslának szerintük gyakorlatilag megszűnt az ügyvezetője. Az utóbbi bő két év mélypontjára csökkent emiatt a Tesla árfolyama. Miközben eddigi támogatóitól is egyre élesebb kritikákat kap Musk, ő azzal próbálta nyugtatni őket, hogy személyesen gondoskodik majd róla, hogy a Tesla-részvényesek jól járjanak a Twitterrel hosszú távon.

Azóta történt

Előzmények