Erősen kezdett a PlayStation Portable

A Sony hordozható játékgépe, a PlayStation Portable tegnap került a boltokba Japánban. A gyártó közleménye szerint az első nap majdnem teljes egészében elfogyott a kereskedőkhöz leszállított 200 000 készülék. Ahogy az lenni szokott, a nyitás előtt ezrek sorakoztak a boltok előtt a konzolra várva, és a japán média jelentős felhajtást rendezett a premier körül.

A Sony hosszú ideje uralja a játékkonzolok piacát, ám portfóliójából eddig hiányzott a hordozható modell. A PSP legnagyobb ellenfele e piacon a november végén bemutatott Nintendo DS, amelyből az Egyesült Államokban és Japánban eddig több mint egymillió darab kelt el. A kezdeti sikereket látva a Nintendo éppen a múlt héten emelte meg – 2 millióról 2,8 millióra – az idei évre tervezett értékesítési célt.

A PSP azonban jó néhány extra szolgáltatást kínál. A 16:9 arányú, 480 x 272 pixel felbontású kijelzővel ellátott készülék képes zene- és videofájlok lejátszására, sztereó hangszóróval rendelkezik, és több kapcsolódási lehetőséget is biztosít (USB2.0 és Wi-Fi). A készülék az egyedi formátumú Universal Media Disc (UMD) optikai lemezeket olvassa, ezek 1,8 GB adat tárolására alkalmasak.

A Sony ígérete szerint még az idén 21 játék jelenik meg a konzolhoz, és további 100 van fejlesztés alatt. A vállalat – melynek gyártási kapacitása szűkösebb, mint a Nintendóé – az idén félmillió PSP eladását tervezi, a március 31-én véget érő üzleti évben pedig 3 millió darabbal számol. A játékgép ára Japánban 189 dollárnak megfelelő jen. Európában és Észak-Amerikában a jövő év első negyedévében jelenik meg a konzol.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények