A bitcoin értéktelen a JPMorgan Chase igazgatója szerint

A JPMorgan Chase vezetője azt mondja, hogy a kormányzatok úgyis szabályozzák majd a kriptovalutákat, saját véleménye szerint pedig a bitcoin értéktelen.

Jamie Dimon, a JPMorgan Chase elnök-vezérigazgatója egy konferencián kijelentette: a kriptovalutákat szabályozzák majd a kormányzatok, a személyes véleménye szerint a bitcoin pedig konkrétan értéktelen.

Hozzátette: nem számít, hogy ki mit gondol, a kormányok úgyis szabályozzák majd a kriptopénzeket. Szabályozzák majd azokat, amiért sokan pénzmosásra, adókerülésre, ember- és szexkereskedelem, zsarolótámadások céljából használják azokat, továbbá a banktitok miatt is.

Dimon egyébként mindig is kritikusa volt a digitális pénzeknek és a bitcoinnak, egyszer konkrétan csalásnak is nevezte utóbbit, de később jelezte, megbánta a kijelentését.

A JPMorgan vagyonkezelői egyébként már hozzáférnek kriptopénzes alapokhoz, így a bank pénzügyi tanácsadói vásárolhatnak és eladhatnak az ügyfelek részére kriptotermékeket.

Dimon azt mondja, az ő nézetei eltérőek, személye szerint úgy gondolja, hogy a bitcoin értéktelen. Hozzátette, hogy az ügyfeleik azonban felnőttek, és nem értenek egyet. Amennyiben ők bitcoint akarnak vásárolni vagy eladni, akkor ehhez megpróbálnak legitim módot biztosítani.

Több szakértő megjegyezte, hogy míg Elon Musk egyetlen tweetjének közzététele után 40 százalékkal emelkedett a Shiba Inu coin (SHIB) árfolyama, addig Dimon megszólalása nem igazán volt hatással a bitcoin árfolyamára.

Azóta történt

Előzmények