Már nem használ annyi energiát az ethereum

Megtörtént a Merge, vagyis PoS-alapú átállást hajtott végre az ethereum, aminek következtében az energiafelhasználása 99,95 százalékkal csökken majd.

Sikeresen megtörtént az ethereum blockchain nagy szoftverfrissítése, amelyet „Merge”-ként emlegetnek – ez drámai mértékben csökkenti az energiafogyasztást, konkrétan 99,95 százalékkal fogyaszt majd kevesebbet az új rendszer az Ethereum Foundation szerint.

Az átállás megváltoztatja a tranzakciós folyamatot és az ethereum tokenek létrehozását, ettől pedig nagy előnyt remélnek a bitcoinnal és minden egyébbel szemben.

Míg az átállás előtt egyetlen ethereum-tranzakció egy átlagos amerikai háztartás heti energiafogyasztását emésztette fel, addig a frissítés után a PoW-rendszer helyett PoS-rendszer (proof of stake) van, így a tranzakciókezelés változik, már nem komplex matematikai problémák megoldásával hitelesítik azokat.

Egyesek azt remélik, hogy a 2013-ban létrehozott ethereum a sokat hype-olt, de nem megvalósult Web3 alapja lesz, egy kriptoközpontú, internetes, appokkról és kereskedelemről szóló világban, decentralizált pénzügyi cégekkel, NFT-kkel és okosszerződésekkel.

Az ethereum az 1 billió dolláros kripopiacnak nagyjából az ötödét teszi ki jelenleg, a bitcoin a 39,1 százalékát. Az ethereum főbb gondjai közé tartozott a magas energiafogyasztás mellett a magas költség és a lassú tranzakciós idő – ezeken azonban nem segít azonnal a Merge.

Azóta történt

Előzmények