Európába csak tavasszal jön a PlayStation 3

Tovább folytatódik a PlayStation 3-bohózat: a Sony Computer Entertainment (SCE) ma közölte, hogy az új generációs játékkonzol premierjét a PAL normát használó régiókban – Európában, a Közel-Keleten, Afrikában és az ausztráliai–csendes-óceáni régióban – 2007 márciusára tolják ki. A vállalat a döntést a készülék optikai meghajtójában használt Blu-ray diódák sorozatgyártásának késésével indokolja. Az újabb halasztás – a jelenlegi állás szerint – nem befolyásolja japán és észak-amerikai piaci bevezetés november 11-i, illetve november 17-i időpontját, sem a japán cég azon célkitűzését, amely a 2007 márciusával záruló üzleti évre 6 millió PlayStation 3 értékesítésével számol. Az idei naptári évben azonban a tervezett 4 millió helyett csak 2 millió gép kerül a boltokba, a lemaradást a jövő év elején hozzák be.

Az említett lézerdiódák a készülék Blu-ray-meghajtójának kulcsalkatrészei. Arról, hogy az alkatrészből nincs elég, csupán néhány napja röppentek fel hírek, melyek szerint a Sony éppen a PlayStation 3 zökkenőmentes alkatrészellátásának biztosítása érdekében leállította az asztali Blu-ray-lejátszókat gyártó vállalatok felé a diódák szállítását. Ezek szerint azonban így sem tartható meg világszerte a novemberi termékpremier.

Amint arról beszámoltunk, Ken Kutaragi, az SCE elnöke márciusban jelentette be, hogy a konzol bemutatóját novemberre halasztják. Akkor éppen az volt a meglepetés, hogy a korábbi gyakorlattal ellentétben közel egy időben tervezték piacra dobni a gépet Japánban, az Egyesült Államokban és Európában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények