Mosakszik a Sony a PS3 ára miatt

Nemcsak az IT.news adott hírt tegnap a PlayStation 3 csillagászatinak ígérkező árairól – mivel a rossz hír mindig gyorsabban terjed, a nem hivatalos füles az egész szaksajtót bejárta. A Sonynak természetesen nem tetszik a kéretlen "reklám", ezért ma közleményt adott ki, amelyben egy félrefordítás következményének és teljesen megalapozatlannak minősíti a kiszivárgott árat.

Pedig a darabonkénti 500-600 eurós (130-160 ezer forintos) vételárról szóló hírek nem utcai pletykán, hanem George Fornaynak, a Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) elnökének a francia Europe 1 csatorna rádióinterjújában elhangzott szavain alapultak. Fornay utólag úgy látja, félreértették, amikor azt hitték, konkrét árról beszél, a Sony pedig egyenesen azt közli, ilyen nem is történt, ugyanis az SCEE-elnök végig az új konzol értékéről beszélt, összehasonlítva egy asztali Blu-ray lejátszóval, nem pedig az áráról – derül ki a gameindustry.biz beszámolójából.

Sajnálatos, hogy az ezek szerint teljesen légbőlkapott ár helyett a Sony nem adott legalább egy közelítő, hiteles számot. Így kénytelenek vagyunk abból kiindulni, hogy a cég egyik felelős vezetője nyilván tisztában van szavai súlyával, és egy rádióadásban nem bakizik ekkorát. Valamint abból, hogy a Sony pedig tisztában van egy a maihoz hasonló nyilatkozat kiadásának fontosságával egy olyan helyzetben, amikor a sorozatos késések által már próbára tett leendő vásárlóknak talán épp a tegnapi információ jelenthette a végső lökést, hogy ne várjanak az új PlayStationre, hanem válasszák a rivális Microsoft – már 300-400 euróért hazavihető – készülékét.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények