Exkluzív virtuális tárgyalót kínál a Cisco

A Cisco bemutatta az IP-hálózaton működő TelePresence nevű megoldását, amely többek között 25 folyamatban lévő szabadalomból építkező rendszer. Az új termék 1080 soros, progresszív HD-képfelbontással, kiváló minőségű, a teljes hallható frekvenciatartományt lefedő térhatású hangzással, valamint észrevétlenül alacsony késleltetéssel rendelkezik, s így valósághű környezetet biztosít a konferenciaszerű megbeszélésekhez.

A Cisco e technológiájának elsőként kifejlesztett alkalmazása a TelePresence Meeting, melyet az egészségügy, a kiskereskedelem, a bankszektor, a szórakoztatóipar és a kormányzatok igényeire szabtak. Az alkalmazási területek sora az orvosi konzultációkon és a bolti szaktanácsadókon kezdve, a távoli interjúkon vagy bírósági tanúvallomásokon keresztül, az utazást nem igénylő családi látogatásokig terjedhet.

Jelenleg két modell formájában kínálják a terméket. A TelePresence 1000 (induló listaára: 79 000 dollár) a négyszemközti, illetve kisebb csoportos megbeszélésekhez ajánlott, továbbá a „virtuális asszisztens”-hez hasonló új alkalmazásként is funkcionálhat. Megoldást kínál igazgatói irodákban, hotelek előcsarnokában, bankfiókokban és orvosi szobákban. A TelePresence 3000-es modell tizenkét vagy több résztvevőt helyez el egy virtuális asztal körül, ezért elsősorban kerekasztal-konferenciákhoz, munkahelyi megbeszélésekhez, illetve ügyfél- és partnertalálkozókhoz alkalmazható. Alapkiépítésben e rendszerért az Egyesült Államokban 299 000 dollárt kell fizetni a telecommagazine.com értesülése szerint.

Azóta történt

Előzmények