Ezer nyereményt szerzett meg egy bottal a programozó

A Twitteren követett és retweetelt mindent, ami ajándékkal kecsegtetett. Sok érdekességet nyert.

Programozónak lenni jó. Ezt bizonyította Hunter Scott, aki olyan botot írt a Twitterre, ami nem csak megtalálta a nyereményjátékokat, de úgy vett részt bennük automatikusan, hogy közben nem tiltották ki a rendszerből. Összesen 165 000 ajándékért indult, nagyjából négyet nyert meg naponta kilenc hónapon keresztül,majdnem ezer nyereményt tudhat magáénak (a teljes lista itt elérhető).

A legnehezebb az volt, hogy elkerülje a kitiltást a Twitterről. Olyan apróságokra is oda kellett figyelnie, hogy ha nincs túl sok saját követője, maximum kétezer fiókot követhet egyszerre. Nem lehetett túl gyorsan abbahagyni sem a figyelést, de a napi megosztási limitre is figyelmet kellett fordítania. A Pythonban írt script szerencséjére jól sikerült, nem került vele bajba.

A nyeremények egy része
A nyeremények egy része [+]

Elmondása alapján egy két személyre szóló, limuzinos New York-i divathét belépő volt a legkomolyabb nyeremény, ez nagyjából négyezer dolláros értéket képviselt. Nem fogadta el, mert nem akart illetéket fizetni, illetve az utazás is drága lett volna. Amire a legbüszkébb, az egy cowboy kalap, amit mexikói szappanopera sztárok írtak alá. Olyanok, akikről soha életében nem hallott.


[Forrás][+]

Az egyik legviccesebb díj amit elnyert (de végül nem kapott meg), két tárolóedény fedő, ezek különlegessége, hogy véletlenül kimosták egy mosógépben. A bot nem válogatott, ahol követésért és megosztásért ajándékot ígértek, regisztrált. Így fordulhatott elő, hogy jó néhány alkalommal elnyerte a főnyereményt, a semmit (kövess és oszd meg, hogy megnyerhesd a bejegyzéseim olvasásának jogát).

Azóta történt

Előzmények