Jack Dorsey nagy visszatérése

Miután a Twitter évek óta szenved az új felhasználók hiányától és a régiek egyre kisebb aktivitásától, a vezetőség úgy döntött, visszahívják Dick Costolót, a vállalat vezérigazgatóját. Helyébe az a Jack Dorsey lép, aki társalapítója és egykori vezetője is volt már az SMS méretű üzenetek webes platformjának.

Twitter Initiates CEO Transition

A bejelentés hírére hét százalékkal emelkedett a Twitter árfolyama, ez ugyan a nap végére három százalékra konszolidálódott, de így is jelzi a befektetői bizalmat és a változás iránti elkötelezettséget. Dorsey egyébként a bankkártyás mobilfizetési platform, a Square vezetője lett menesztése óta, de a Twitter vezetőségének is tagja maradt.

Costolo a részvényeseknek tartott telefonos beszámolóban beszélt a problémákról, érintve a 4,8 százalékos felhasználói bázisbővülést, illetve a negyedéves számok hallatán 16 százalékot eső részvényárfolyamot is. A 302 millió aktív felhasználóval rendelkező Twitterből Costolo az év végével szállt volna ki, azonban egy februári megbeszélésen úgy döntöttek, előrébb hozzák a vezetőváltást a vállalat érdekeire tekintettel.

A telefonbeszámolóban újra előkerült a téma, hogy akár fel is vásárolhatják a Twittert, azonban a vezetőség nem látja okát, hogy miért ne lehetnének sikeresek önállóan. A lehetőséget azonban nyitva hagyják és ha érkezik ajánlat, azt természetesen mérlegelni fogják.

Dorsey a Square vezetőségéről sem mond le, így egyszerre két vállalat operatív vezetésében is részt vesz július elsejétől. Az eredetileg stand up komikus Costolo jövőjéről egyelőre nincs információ, azonban nem szabad elfelejteni, hogy vezetése alatt a vállalat sokkal jövedelmezőbbé vált. Az igazi problémákat a felhasználók számának nem megfelelő ütemben történő növekedése okozta, ami megrémítette a befektetőket és a hosszútávú potenciált kérdőjelezte meg.

Azóta történt

Előzmények