Nem alapértelmezett végponti titkosítást kap a FB Messenger

Csak a felhasználók külön kérésére kapcsolják be a funkciót, mivel arra számítanak, sokaknak a Jósmacska fontosabb.

2016 a mesterséges intelligencia, a chatbotok és a végponti titkosítás éve lehet. A végponti titkosítás. A gond csak az, hogy az ügyfeleknél kódolt kommunikáció kizárja a lehetőségét a gépi tanulásnak, a Facebook ezért csak külön kérésre (opt-in) aktiválja majd a szolgáltatást – írja a Guardian bennfentes forrásokra hivatkozva.

A Signal, a WhatsApp és a Viber már alapból végponti titkosítást használ, a felhasználóknak csak frissíteniük kellett a klienseket, semmi másra nem volt szükség a biztonságos csevegéshez, a Google viszont az Allo alkalmazását úgy tervezte, hogy minden egyes betűt elemezzen a szoftver, emiatt normál esetben az üzenetekbe mások is belekukkanthatnak.


[+]

Ezt az utat választotta a Facebook is állítólag, legalábbis a Messenger esetében. A Guardian információi szerint még a nyáron választás elé állítja majd ügyfeleit a közösségi oldal: inkább titkolóznak, vagy a gépi tanulás oltárán feláldozzák a végponti titkosítást.

A biztonsági szakértők, mint például Kenneth White (az Open Crypto Audit Project társigazgatója) szerint rossz az irány és hibás a megközelítés, a felhőben működő mesterséges intelligenciának nem kéne átadni a privát beszélgetéseinket.

Azzal, hogy a Facebook alapértelmezett helyett választhatóvá teszi a titkosítást, várhatóan sok olyan felhasználó számára nehezíti meg a biztonságos kommunikációt, akik hiába aktiválják a funkciót, ha az ismerőseik egy része nem tartja fontosnak ezt a lépést, vagy nem kíván lemondani a chatbotok személyre szabott válaszairól.

Azóta történt

Előzmények