Unaloműző játékkal frissült a Messenger

Az Android és iOS kliens is kosárlabdával bővült. Korábban is voltak érdekes akciók, de még mindig az Excel szimulátora a legjobb.

A különböző szoftverekbe rejtett apró meglepetéseknek (és itt nem a bosszantó hibákra gondolunk) komoly hagyománya van. Néhány hete kapott nagyobb nyilvánosságot a Mortal Kombat széria szervizmenüje, amit egy bonyolult kombinációval lehet előcsalogatni. De nem csak a játékok, az irodai programok és a böngészők, sőt az operációs rendszerek is tartalmaznak rejtett funkciókat.

A méltán népszerű repülős szimulátor az egyik legismertebb ilyen Easter Egg, ezt még a Microsoft Excel 97-es verziójába építették be a fejlesztők. A Google Chrome böngészőjébe 2014 őszén került be egy dinoszauruszos platformjáték, amivel azok vezethetik le a feszültséget, akik az internetkapcsolat hibájából nem tudják betölteni a megtekinteni kívánt oldalt. A T-rex rohanását különböző tereptárgyak akadályozzák, felhasználói interakcióval ezeken lehet átugrálni. Annyira bejött az ötlet, hogy a Chrome fejlesztői tavaly nyáron frissítették is a beépített játékot, a kaktuszokat repülő őslényekkel egészítették ki.

Ezek az apró gegek azért működnek jól, mert nem reklámozza őket a fejlesztő, szájról-szájra terjednek a felfedezésüket követően. Éppen ezért lehangoló a Facebook Messenger legújabb frissítése, amiről már a frissítés előtt kiderül, hogy csak azért tölt le 20-30 MB adatot (készüléktől és operációs rendszertől függően), hogy a kosárlabda emojira bökve palánkra dobálhassunk amíg partnereink válaszolnak az üzeneteinkre.

A Chrome dinója, illetve a Messenger kosárra dobálós játéka A Chrome dinója, illetve a Messenger kosárra dobálós játéka
A Chrome dinója, illetve a Messenger kosárra dobálós játéka [+]

Kedves olvasók, melyik program rejtett funkciója volt eddig a legszórakoztatóbb? Volt már olyan, amivel akár hosszú perceket, akár órákat is sikerült eltölteni? Nincs jó vagy rossz válasz, minden ilyen jellegű tapasztalatot örömmel fogadunk, illetve természetesen jöhetnek azok is, akik soha nem nyomkodnák a bújtatott játékokat, de ebben az esetben arra is kíváncsiak vagyunk, miért?

Azóta történt

Előzmények