A Facebook beszáll a közlekedési bizniszbe is

A vállalat tegnap jelentette be, hogy tovább bővítik a Messenger alkalmazás kínálta szolgáltatások körét, és a jövőben a felhasználók a programba integrált lehetőségeknek köszönhetően közvetlenül az alkalmazásból rendelhetnek autókat a személyszállítást kínáló vállalkozásoktól. A Transportation opció segítségével egyelőre az Uber kocsijai érhetőek el, de a Facebook fokozatosan bővíteni akarja a lehetőségeket.

A bemutató szerint a Transportation használata végtelenül egyszerű. Két fő módszer áll rendelkezésre: vagy a beszélgetésben megjelenő címre kattintva választjuk az „autórendelés” opciót, vagy pedig a rendelés ikonjára kattintva küldjük el a kérést.

Introducing Transportation on Messenger from Facebook on Vimeo.

A bevezetést akcióval is megtámogatták: 20 dolláros kreditet biztosítanak az első használatkor azoknak, akik fuvart rendelnek az Ubertől.

Mindez csak az első lépés, a Facebook a jövőben még tovább akarja szélesíteni a szolgáltatások körét, és a többi közlekedési módot is bevonják majd (pl. repülőjegy-rendelés). Azt is tervezik, hogy élő telefonos ügyfélszolgálatot indítanak – erre valószínűleg lesz igény, mivel ennek hiányát az Uber egyik komoly hibájának tartják a felhasználók.

A Transportation egyelőre néhány amerikai nagyvárosban használható, de a Facebook ígérete szerint karácsonyra már az Egyesült Államok teljes területén elérhető lesz.

Azóta történt

Előzmények