Felvásárlási lázban a Cisco

A Cisco nemrég bejelentette, hogy felvásárolja on-demand együttműködésen alapuló alkalmazások piacát vezető WebExet. A megállapodás értelmében a hálózatieszköz-gyártó nyilvános vételi ajánlatot tesz a WebEx forgalomban levő részvényeire, papíronként 57 dolláros áron, és átvállalja a még le nem hívott részvényjuttatásokból keletkező kötelezettségeket is. Mindez együttesen körülbelül 3,2 milliárd dolláros – a WebEx készpénzállományának figyelembevételével nettó 2,9 milliárd dolláros – vételi árat jelent. Az ügylet várhatóan a 2007-es pénzügyi év negyedik negyedévében zárul le.

A WebEx portfóliója olyan technológiákat és szolgáltatásokat tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a vállalatoknak, hogy valós idejű és aszinkron konferenciákat tartsanak az interneten, illetve megosszák webalapú dokumentumaikat és munkatereiket. A céges webkonferencia-megoldások révén kis és nagyobb szervezeteknél egyaránt javítható az alkalmazottak együttműködése, teljesítménye és hatékonysága. A WebEx eddig előfizetéses szolgáltatásokra építette üzleti modelljét, és a Cisco sem tervezi megszakítani ezt a hagyományt.

Az 1995-ben alapított WebEx ma 2200 alkalmazottat foglalkoztat, árbevétele tavaly 380 millió dollár volt. A tranzakció lezárását követően a cég a Cisco fejlesztési osztályának részévé válik.

Azóta történt

Előzmények