Felvásárlással erősít az ECS

A Tatung asztali PC-üzletágának év eleji megszerzése után újabb komoly piaci szereplővel egyesíti erőit részvénycsere útján a világ egyik vezető alaplagyártója, az Elitegroup Computer System (ECS). A kiszemelt ezúttal a főleg notebookgyártóként ismert Uniwill.

Az összeolvadás során az ECS minden egyes saját részvényéért kettőt fog kapni az Uniwill papírjai közül. A folyamat 2006. december 1-én fog befejeződni. Az ECS a felvásárlás miatt 185 ezer új részvényt fog kibocsátani 19,05 új tajvani dolláros részvényenkénti áron. Az összeolvadás során egyesülni fognak a két cég notebook, asztali PC és alaplap gyártósorai.

A szilárd műszaki termelési gyakorlattal és kiterjedt ügyfélkörrel, valamint jelentős K+F tapasztalattal rendelkező Uniwill tavalyi bevétele elérte a 26,8 milliárd új tajvani dollárt, a gyár kapuit pedig 1,8 millió készülék hagyta el.

Az integráció után az ECS notebookokkal foglalkozó K+F gárdája több mint 400 munkatársat fog számlálni, a termelés mennyisége pedig évi több mint 3 millióra fog nőni. Az ECS a megnövekedett termelési volumen, OEM/ODM ügyfélkör és a csökkenő beszerzési és gyártási költségek révén bekerül a világ öt legnagyobb notebookgyártója közé.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ECS

Előzmények

  • A Microsoft megvenné az eBayt?

    Lapértesülések szerint a szoftveróriás egy jelentős akvizícióval venne revánsot a Google-ön az AOL-ügylet miatt.

  • IT-biztonsági céget vett a Novell

    72 millió dollárt fizetett a Novell az e-Security megszerzéséért, melynek díjnyertes szoftverét már májustól forgalmazza.

  • A Micron bekebelezi a Lexart

    Az amerikai memóriagyártó szélesíti kínálatát a flashmemória-chipek és az azokra épülő termékek gyorsan fejlődő piacán.

  • Akvizíciós hullám a tech szektorban

    Ma a piaci konszolidáció és az új technológiák megszerzésének igénye áll a felvásárlások és összeolvadások hátterében.