Kipróbálható a Firefox megújított fülkezelője

A Mozilla vezető fejlesztője, Aza Raskin blogjában tegnap egy újabb eszköz korai változatát jelentette be, melynek célja az, hogy egyszerűbbé és könyebbé tegye a Firefox böngészőben az egyes fülek kezelését. A Tab Candynek nevezet megoldás nem kiegészítő (add-on), hívja fel rá a figyelmet Raskin, hanem egy, a böngészőbe később beépítendő technológia, melynek alfa-változata kipróbálható.

A fülek szervezésére alkalmas Tab Candy egy gombként jelenik meg a felhasználói felületen jobbra fent. Ha rákattintunk, akkor egy új ablak nyílik meg, ahol a megnyitott fülek feliratos bélyegképként jelennek meg, s itt számtalan feladat végrehajtására van lehetőség. A felhasználó névvel ellátott fülcsoportokat hozhat létre, s ha itt duplán kattintva megnyit egy oldalt, akkor a csak azok a fülek nyílnak meg, melyek tagjai a csoportnak.

Raskin elmondja, hogy ezek az eszközök csak a kezdet, a Tab Candy nagyon sok mindenre alkalmas lesz: általános keresés, mentés, továbbfejlesztett fülmemória-menedzsment, automatikus csoportos feladat-végrehajtás, több profil használatának támogatása, testre szabhatóság stb.

A program a Firefox legújabb bétájának már része, a teszthez ezt kell letölteni. A Mozilla az e célra létrehozott fórumon várja a véleményeket.

Azóta történt

Előzmények