Francia kézbe kerül az APC

A francia Schneider Electric SA felvásárolja a szünetmentes rendszereket gyártó American Power Conversiont (APC). A villamosenergia-elosztásban és ipari automatizálásban utazó európai óriáscég 31 dollárt fizet az amerikai vállalat részvényeinek darabjáért – ez a papírok pénteki záróárfolyamánál 30 százalékkal több –, így a teljes vételár 6,1 milliárd dollárt tesz ki. Az ügylet a hatóságok jóváhagyását követően a jövő év elején zárulhat le.

„Azt várjuk, hogy a két vállalat egymást kiegészítő erősségeit egyesítő tranzakció révén jelentős érték jön létre” – kommentálta a hírt Jean-Pascal Tricoire, a Schneider elnök-vezérigazgatója. A francia vállalat egyben pénzügyileg hatékonyabbá tenné az APC-t, amely az apadó profit miatt elbocsátásokra is kényszerült.

A világszerte 7600 alkalmazottat foglalkoztató APC tavaly 2 milliárd dollár árbevételt ért el, és az utóbbi 12 negyedévben mindig két számjegyű százalékkal növelte forgalmát. A vállalat legnagyobb piaca az Egyesült Államok és Európa. A Schneidernek ez már a második jelentős akvizíciója ezen a piacon: az APC riválisának számító MGE UPS Systemset 2003 végén kebelezte be.

  • Kapcsolódó cégek:
  • APC

Azóta történt

Előzmények