Európába hozza az okostelefonjait a Fujitsu

Okostelefonjaival és tabletjeivel is kipróbálja magát a hazai piacon kívül a Fujitsu. A Financial Times értesülései szerint a japán óriásvállalat széles termékkínálattal készül Európa meghódítására, az új, felső kategóriás készülékeket a jövő héten kezdődő Mobile World Congress (MWC) rendezvényen leplezik le.

A gazdasági lap felidézi: a japán gyártók eddig mérsékelt sikereket értek el az európai piacon, elsősorban azért, mert kifejezetten a hazai igényekre koncentráltak. Mindeközben az olyan ázsiai riválisok, mint a Samsung, a HTC, a Huawei vagy a ZTE a globális okostelefon-piac egyre meghatározóbb szereplőivé váltak.

A Fujitsu – mely a japán okostelefon- és tabletpiacon az ötödik legnagyobb gyártó – olyan termékekkel készül Európába, melyek világszerte használható technológiákat támogatnak. A mobilok izgalmasabb funkciói között lesz a fizetésre is használható rövid hatótávú kommunikáció (NFC), illetve az LTE-hálózatok támogatása. A Financial Times szerint a készülékekbe ujjlenyomat-olvasó is kerül.

Robert Pryke, a vállalat európai mobilüzletágának vezetője a gazdasági lapnak azt mondta: már tárgyalnak a mobilszolgáltatókkal a készülékek forgalmazásáról. A Fujitsu az elkövetkező 3-5 évre két számjegyű piaci részesedés elérését célozta meg Európában.

Előzmények

  • Bérbe vehetők a Fujitsu hardverei

    A vállalat kkv-kat megcélzó rent, try, buy konstrukciójában legfeljebb fél évig lehet próbálgatni az eszközöket.

  • Sebességet váltott a Fujitsu

    A japán mamut informatikai leányvállalata nagyszabású fórumot rendezett Münchenben. Kiderült, hogy az üzlet nagyon pörög, és a vezetők szerint még jobban fog.

  • A Fujitsu hisz a hardvergyártásban

    A vállalat európai üzeme teljes kapacitással működik, fel sem merül e tevékenység feladása vagy kiszervezése. Tudósítás a Fujitsu Forumról.

  • Rekordot döntött a legerősebb szuperszámítógép

    A Fujitsu által épített K elsőként lépte át a 10 petaflopsos teljesítményhatárt. A rendszer a szoftverek optimalizálása után, 2012-től lesz használható.