Bérbe vehetők a Fujitsu hardverei

A Fujitsu Technology Solutions Kft. új finanszírozási konstrukciót vezet be a hazai informatikai piacra. Amint Poros Gábor, a magyarországi leányvállalat ügyvezető igazgatója egy mai sajtótájékoztatón bejelentette: a magyar kis- és középvállalatok számára kidolgozott, de akár nagyvállalatok és intézmények által is igénybe vehető és december 1-jétől életbe lépő konstrukció lényege, hogy a Fujitsu eszközöket a megrendelő kedvező feltételek mellett kipróbálhatja, azaz bérelheti legalább egy és legfeljebb hat hónap időtartamra.

A Fujitsu közvetlenül vagy minősített, úgynevezett Select Partnerein keresztül biztosíthatja a hardverek üzembe helyezését és gondoskodik azok zavartalan üzemeltetéséről. A futamidő végén az ügyfél dönthet a berendezések – a használat idejének arányában csökkentett áron történő – megvásárlásáról vagy lízingbe vételéről hároméves futamidővel. Ha a kipróbálásra átadott eszközökre a vállalatnak csak a futamidő tartamára volt szüksége, vagy az eszközök nem feleltek meg az elvárásoknak, akkor a rövid távú bérleti időszak után egyszerűen visszaadja azokat a Fujitsunak. A kipróbálási konstrukció lényege, hogy az ügyfélnek nem kell feltétlenül elköteleznie magát hosszabb időre egy-egy nagyobb beruházás mellett. A lehetőség vonatkozik akár egyetlen munkaállomásra is, vagy akár a vállalat IT-infrastruktúrájának valamennyi eszközére.

Poros Gábor hangsúlyozta, hogy a Fujitsu a bejelentett finanszírozási konstrukcióval azt szeretné elérni, hogy a magyarországi felhasználók bátrabban belevágjanak olyan új technológiák kipróbálásába, amelyek csökkentik és tervezhetőbbé teszik a vállalat informatikai beruházásainak költségeit, 25-40 százalékkal mérséklik az üzemeltetési kiadásokat, de amely technológiákkal kapcsolatban még nincs tapasztalatuk. Mint mondta: Nyugat-Európában a cégek több mint 70 százaléka finanszírozási konstrukcióban veszi igénybe az IT-infrastruktúrát, míg hazánkban ez az arány nem éri el a 30 százalékot.

Az ügyvezető közölte: az igen nehéz gazdasági környezet ellenére a Fujitsu Kft. értékesítési árbevétele a 2011 áprilisában kezdődött üzleti év első felében 20 százalékkal haladta meg az megelőző év azonos időszakáét. Az x86-os szerverek és az informatikai szolgáltatások iránti igény két számjegyű növekedést mutat, az adattárolók értékesítése pedig megduplázódott. Poros Gábor az IT café kérdésére elmondta, hogy a magyarországi szerverpiacon a vállalat ma a 3-4. legnagyobb beszállító, és céljuk az, hogy piaci részesedésüket tartósan 10 százalék fölött tartsák.

Azóta történt

Előzmények