Megalakult a Fujitsu Technology Solutions Kft.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a Fujitsu Siemens Computers 2009. április elsejétől a tokiói központú Fujitsu Limited 100 százalékos leányvállalataként, Fujitsu Technology Solutions (FTS) néven folytatja működését: a japán cég 450 millió eurónyi készpénzért vásárolta meg a Siemens AG 50 százalékos részesedését, ezzel a vállalat száz százalékban japán tulajdonba került. A frissen megalakult cég a Fujitsu Serviceszel együtt, egységes vezetés mellett dolgozik tovább, és új európai hídfőállás kiépítésével folytatja globális terjeszkedését: a Fujitsu Technology Solutions lesz a Fujitsu k+f tevékenységének egyik központja, illetőleg a cég a németországi Augsburgban kívánja koncentrálni a csoport teljes Intel architektúrára (IA) épülő szerverfejlesztési tevékenységét. Ezek a platformok kiemelt szerepet töltenek be a cég jövőképében, ugyanis a vállalat a jelenlegi 4 százalékos globális IA-piacbeli részesedését 2010-re 7 százalékra szeretné feltornászni, ez darabszámban kifejezve 500 ezres értékesítési egységet jelent. A távolabbi jövőre nézve a cég 10 százalékos piaci részesedést tűzött ki magának a Hewlett-Packard (35%), a Dell (27%) és az IBM (14%) által uralt IA-szegmensben.

Itthon is dupláznának

Budapesti székhellyel áprilisban megalakult a Fujitsu Technology Solutions Kft., amely a Fujitsu Siemens Computers Kft. jogutódjaként továbbra is a magyar informatikai piac meghatározó és hagyományosan növekvő szereplője kíván lenni – jelentette be a vállalat mai sajtótájékoztatóján Poros Gábor, az új IT-infrastruktúra- és -megoldásszállító vállalat ügyvezető igazgatója. A jogelőd korábbi tulajdonosai, a japán Fujitsu és a német Siemens AG közötti tranzakció eredményeként létrejött Fujitsu Technology Solutions magyar leányvállalata egy optimalizált, széles termék- és megoldásportfólióra, valamint az ügyféligényekre koncentráló, bővülő szolgáltatási koncepciókra alapozva kívánja megvalósítani terveit; az új vállalat célja, hogy rövid időn belül a magyar piac vezető megoldás- és infrastruktúra-szolgáltatójává váljon – ismertette a cég jövőképét Poros Gábor a sajtó munkatársaival.

A Fujitsu Technology Solutions Kft. minden eddiginél jobban fog összpontosítani a vállalati ügyfelekre, mindemellett az elmúlt években dinamikus növekedést felmutató jogelőd vállalat hagyományait követve – összhangban az anyavállalat által kitűzött célokkal – az x86-szerverek értékesítése területén 2010-re Magyarországon is meg kívánja duplázni teljesítményét, és 10%-os piaci részesedés elérését tűzte ki célul – számokban kifejezve ez hazánkban 1500 darab értékesített szervert jelent majd. Ezt egyebek között az teszi lehetővé, hogy az anyavállalat globálisan egységesíti IA-szerver üzletágát, a PRIMERGY k+f globális központját pedig Németországba helyezi.

A Fujitsu Technology Solutions Kft. úgy reagál az új feladatokra és a gazdasági recesszió következtében kialakult kedvezőtlen piaci viszonyokra, hogy mind a szervezeti felépítés, mind pedig a termékfejlesztés és értékesítés tekintetében az ügyfél igényeihez igazodó, rugalmas modelleket vezet be – hangzott el a sajtótájékoztatón. Az eredménytermelő képesség javítása érdekében a cég hangsúlyt fektet a szerverek és tárolóberendezések értékesítése mellett a klienstermékek energiahatékony technológiáira, például a lapunk által is bemutatott „nullawattos” eszközökre is.

Azóta történt

Előzmények