Gazdasági szenzáció: a Dialogic felvásárolta legnagyobb versenytársát, a Cantatát!

A Dialogic Corporation ma bejelentette, hogy felvásárolják az EAS Group Inc. vállalatait, s ez azt jelenti, hogy az Excel Switching Corporation, a Brooktrout Technology, Inc. és a SnowShore Networks Inc. mellett a legnagyobb versenytárs, a Cantata Technology, Inc. is az ellenőrzésük alá került. A részvényfelvásárlás következtében az EAS korábbi többségi részvénytulajdonosai mostantól a Dialogic kisebbségi részvénytulajdonosai lettek.

Az EAS – és főképpen a Cantata – portfoliójával a Dialogic jelentős mértékben növeli meg piaci részesedését és erejét – a tranzakcióval többek között megszerezték a SnowShore IP Media Server, az Excel Converged System Platform („CSP”), az Excel Multi-Services Platform („MSP”) és a Cantata Technology IMG 1010 tulajdonjogát.

Nick Jensen, a Dialogic elnök-vezérigazgatója roppant elégedett a felvásárlással, s úgy véli, gond nélkül tudják a megszerzett cégeket és technológiájukat integrálni, éppen úgy, ahogyan az Intel üzletágainak felvásárlása után tették. Hasonló derűlátással nyilatkozott Tim Murray – most már – a Dialogic egyik vezetője, aki korábban a Cantatát irányította: szerinte mindkét cégcsoportnak csak a javára válik az egyesülés.

Azóta történt

Előzmények