Good-bye, Germany! Ciao, Germania!

A társaság vasárnapi bejelentése szerint a Telecom Italia megegyezett a Time Warner Inc. tulajdonában lévő AOL internetszolgáltatóval, hogy az olasz cég 675 millió euróért megvásárolja az amerikaiak németországi üzletágát. A vállalatok képviselői szerint a tranzakció négy-hat hónap alatt zajlik le, az engedélyező hatóságok ügyintézésétől függően.

Az üzletkötés után a Telecom Italia lesz Németország második legnagyobb szélessávú internetszolgáltatója, összességében több mint 3,2 millió előfizetővel, ebből közel kétmillió a szélessávú előfizetők száma.

Az AOL az utóbbi időben kénytelen volt konstatálni, hogy több millió internetes előfizető pártolt el tőle, s a cég stratégiaváltásának egyik lépése az, hogy európai üzletágakat bocsátottak áruba. Ezt célozza az európai telekommunikációs partnereikkel kötött megállapodásaik felmondása, az internetszolgáltatói üzletágak felszámolása, bár a szerződésekben az amerikai cég kikötötte, hogy az aol.com weboldal és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokat továbbra is az előfizetők alapbeállításaként fognak funkcionálni.

A németországi szolgáltatás eladása volt az utolsó lépés a Time Warner stratégiaváltásában abba az irányba, hogy vállalatunkat újra növekedési pályára állítsuk – nyilatkozta Dick Parsons, a Time Warner vezetője az egyezményt kommentálva.

Előzmények