Huszonötmilliót veszített peren kívül az AOL

Huszonötmillió dollárba került az America Online-nak, hogy elkerülje a csoportos pert azon előfizetők részéről, akiknek állítólag tévesen számlázott ki bizonyos online szolgáltatásokat. A tavaly februárban beadott kereset szerint a Time Warner tulajdonában álló internetszolgáltató olyan emelt szintű szolgáltatásokat is kiszámlázott ügyfeleinek – többek közt az AOL Desk Plannert –, amelyet azok egyértelműen meg sem rendeltek.

Azzal, hogy az ügyben érintett előfizetők elérték, hogy a különálló kereseteket együtt tárgyalja a bíróság egy csoportos eljárás keretében, eleve nehéz helyzetbe került az AOL. Ilyen eljárás esetében ugyanis, ha akár egyetlen felperessel szemben elmarasztalják az alperest, az összes többi részére is fizetnie kell.

Az internetszolgáltató továbbra sem ismeri el, hogy a vádak jogosak lennének, és a csoportos eljárás szükségességét is vitatta. A peren kívüli megállapodást a cég szóvivője szerint azért vállalták, hogy elkerüljék az elhúzódó jogi eljárás terheit és költségeit.

Azóta történt

Előzmények