Google-bolt nyílt Londonban

Annyira nem volt hírverés körülötte, hogy még mi is lemaradtunk róla: szeptember 30-án megnyitotta kapuit az első Google-bolt, mely a londoni Tottenham Court Roadon található PC Worldben kapott helyet. Igazság szerint nem is egy bolt, inkább egy stand, területe 27 négyzetméter, a dizájn pedig bár feltűnő, a legkevésbé sem hasonlít egy tradicionális üzletére. Inkább olyan, mint egy kiállítási pavilon a berlini IFA-n.

A koncepció valószínűleg nem csak minket emlékeztet az Apple Store-ok által meghonosított vonalra, de itt még kevesebb terméket lehet kapni. A Google eleve viszonylag kevés kész terméket árul, gyakorlatilag egy efféle üzlet polcaira csak androidos okostelefonokat vagy Chrome OS-t futtató hordozható számítógépeket rakhatnának ki; a londoni bolt ez utóbbival operál, az interneten fellelhető információk szerint jelenleg egyedül a Samsung Chromebook kapható náluk, mely egy 12 hüvelykes kijelzővel és 8,5 órás üzemidővel rendelkező gép, felszereltségtől függően wifivel vagy 3G-vel ellátva.

A bolt egyértelműen azért született meg, mert a Chrome OS-t kevés ember láthatta működés közben, így viszont lehetőségük van a személyes tapasztalatszerzésre is. Mivel a Samsung a gépet gyakorlatilag csak online szeretné értékesíteni, ezért a Chrome Zone névre hallgató üzlet megnyitása nélkül valószínűleg halálra lett volna ítélve.

Azóta történt

Előzmények