Megjelent a Chrome 21 stabil kiadása

Chrome-logóTegnap a böngésző stabil kiadásának fenntartott csatornában megjelent a Chrome 21-es (egészen pontosan 21.0.1180.60-as, illetve Macre és Linuxra 21.0.1180.57-es) verziója. Az új főverzió tizenöt biztonsági rést foltoz be, köztük hat magas kockázatot jelentő és egy kritikus lyukat. A javított hibák felfedezőinek ezúttal összesen 2 ezer dollár jutalmat fizetett ki a Google.

A hibajavítások mellett az új stabil kiadás eget rengető újdonságokat nem hoz. A hivatalos blog a getUserMedia API támogatását emeli ki, mely a WebRTC nyílt, valós idejű kommunikációs szabvány részeként biztosít plug-in használata nélküli hozzáférést a webalkalmazások számára a számítógép kamerájához és mikrofonjához. A további újdonságok címszavakban: továbbfejlesztett Cloud Print és gamepad-támogatás, illetve a retina-felbontás támogatása Mac platformon.

A stabil Chrome 21 letölthető a böngésző weboldaláról Windows, Mac és Linux platformokra, de a korábbi verziót használó rendszereken automatikusan települ. Aki ezt nem tudja kivárni, a Google Chrome névjegye menüpontra kattintva kézzel is elindíthatja a frissítést.

Azóta történt

Előzmények