Frusztráló hiba a legújabb Chrome-ban

Kétségtelen, hogy a Chrome egyik legkényelmesebb funkciója a böngésző címsorában történő keresés lehetősége, aminek előnyeit sajnos a legújabb verzióra történő frissítéssel a legtöbb felhasználó csak részlegesen élvezheti. A tapasztalatok szerint az Omniboxban (a keresőmotorral házasított címsorban) történő keresés az esetek több mint felében egy blank.html oldalra irányítja az információra éhes embereket. Az egyelőre pusztán tüneti kezelésnek jó megoldás nem váratott sokat magára; egy nyughatatlan felhasználóknak, Brian Glassmannak, valamint a The Next Webnek köszönhetően megszületett a gyógyír a problémára.

Első lépésként kattintsunk a franciakulcs ikonra, amin belül navigáljunk a Beállítások menübe. A Keresés szekcióban kattintsunk a Keresőmotorok kezelése gombra, majd tegyük az alábbiakat:

  • Görgessünk a felugró lista aljára, s hozzunk létre egy új bejegyzést (például Google 2), az URL-mezőbe pedig másoljuk be ezt a linket: „https://www.google.com/search?q=%s”. A Kulcsszó mezőbe is írjunk valamit, bármit.
  • Miután rányomtunk az OK-ra, keressük meg a listában a frissen létrehozott bejegyzésünket, és tegyük meg alapértelmezettnek
  • Használjuk ezt a hivatalos megoldás kiadásáig, de a biztonság kedvéért ne töröljük az eredeti profilt!

A Google eközben hivatalosan is bejelentette, hogy tudnak a hibáról, ami elméletben az érintettek többségénél már javításra került. Közleményükben azt is elismerték, hogy nem tudják, hogy mi okozhatja a szóban forgó hibát, de dolgoznak az ügyön, és gondoskodnak róla, hogy a jövőben ez többet ne fordulhasson elő.

Azóta történt

Előzmények