Ipari változatban tért vissza a Google Glass

A szemüveg komoly fejlesztéseken esett át, és a testre szabható eszközt a vállalatoknak szánják az iparban és a szolgáltatóiparban.

A hivatalos blogon a Google Glass projektvezetője, Jay Kothari jelentette be ma, hogy hivatalosan is elérhető a Google partnerein keresztül az okosszemüveg speciális változata, az „Enterprise Edition”.

Google Glass Enterprise Edition
[+]

A bejegyzés kitér arra, hogy a munkahelyi használatra tervezett szemüveget a fejlesztésben is segítő partnerek – a több mint ötven résztvevő között megtalálható pl. a GE Aviation, a mezőgazdasági gépekkel, felszerelésekkel foglalkozó AGCO, a DHL, a Dignity Health egészségügyi nonprofit szervezet, a tudományos kutatásokat menedzselő NSF International, a szintén az egészségügyben tevékenykedő Sutter Health, a Boeing, a Volkswagen – már évek óta használják, aktív résztvevői a „Glass at Work” fejlesztési programnak. Ezek közül több már a Glass első változatát is ígéretesnek találta, és – különösen az után, hogy a konzumer piacon gyakorlatilag megbukott az eszköz, legalábbis az akkori változat – a Google erre a szegmensre helyezte a hangsúlyt.

Google Glass Enterprise Edition
[+]

A legújabb verzió a projektvezető szerint minden eddiginél könnyebb, kényelmesebb a viselete hosszabb távon is, strapabíróbb lencséket kapott, emellett a hardver több erőforrással rendelkezik, illetve az akkuidejét is sikerült megnövelni, ráadásul a szemüvegesek is használhatják. A szemüveg felturbózott, 8 megapixeles felbontással rendelkezik, és az adatvédelmi kifogások miatt erős piros fénnyel világít, ha az eszköz felvételt készít.

A Google ezzel a kiadással meg kívánja hódítani a vállalatokat – írja a projektvezető.

Azóta történt

Előzmények