Készíts saját virtuális túrát a Google Mapsben!

Új funkciót tett elérhetővé a Google az egyik legnépszerűbb, mára több százmillió felhasználó által használt térképszolgáltatásában, a Mapsben. A térképre már jó ideje feltölthettünk saját képeket vagy úgynevezett Photo Sphere-eket, 360 fokban szabadon forgatható „fotógömböket”, amikhez csak megfelelő panorámaképeket kellett készítenünk, és az általunk fotózott alapanyagból a Google szoftvere elkészítette a látványos végeredményt.

A most bemutatott újdonság segítségével igen egyszerűen hozhatunk létre saját virtuális túrákat úgy, hogy összekötjük az általunk készített Photo Sphere-eket Views profilunkban. Amennyiben már van néhány Photo Sphere-ünk, amiket érdemes lehet egy virtuális túrába összefűzni, nincs más dolgunk, mint néhány kattintással összekötni őket, majd publikálni az alkotást. A program automatikusan felajánlja a szerinte összeillő fotógömbök összekötését, a folyamatos kék vonal a már élő kapcsolatot, a szaggatott pedig az ajánlottat jelöli, a képernyőn megjelenő nyilak pedig a lehetséges útirányt mutatják. Az így létrehozott túrákat egy-egy Street View képhez is hozzákapcsolhatjuk, de a navigálás ebben az esetben egyirányú – a Photo Sphere-jeinkről át lehet ugrani Street View képekre, de fordítva egyelőre nem működik a dolog.


[+]

A Google nagy sikerre számít az új funkcióval kapcsolatban, legyen szó például környezetvédelmi szervezetekről, profi fotósokról vagy akár sokat utazó magánemberekről. A Street View-hoz hasonlóan a virtuális túrákat is be lehet ágyazni saját honlapokba, vagy a Maps API használatával különböző alkalmazásokban felhasználni.

Azóta történt

Előzmények