A Google+ a legkedveltebb közösségi oldal

A comScore független elemzőcég mérése szerint az elmúlt hat-hét hónapban robbanásszerűen nőtt meg a Google+ felhasználóinak a száma. Az elemzésből kiderül, hogy a vizsgált időszakban (2011. november–2012. június) a 15,2 milliós, Egyesült Államokban élő felhasználói bázis júniusra 27,7 milliósra hízott, míg világszinten ugyanebben az időszakban 66,7 millióról 110,7 millióra nőtt a közösségi oldalt használók száma. Zeus Kerravala, a ZK Research egyik elemzője elismerően nyilatkozott a számokról: „úgy látszik, mégis van hely egy második közösségi tartalomszolgáltatónak.”

Titánok harca

Ugyan a Google+ a regisztrációk számában meg sem közelíti a Facebookot, a meglehetősen érzékeny területként kezelt fogyasztói elégedettséget vizsgáló ForeSee kapott eredménye alapján a felhasználók sokkal jobban szeretik, mint a királykék konkurenciát. Az új belépő 100 pontból 78-at kapott az American Customer Satisfaction Indexen (Amerikai Vásárlói Elégedettségi Mutató, ACSI), ami az ellenfél idei (61) és tavalyi (66) eredményeit is felülmúlja.

Kerravala elmondása szerint az, hogy egyre többen érdeklődnek a Google+ iránt, tanulságos lehet a Facebook számára. Mondandójának további részében a megnövekedett figyelmet vizsgálja: egyértelmű, hogy a rangidős közösségi oldal körüli botrányok a Google szolgáltatásának kedveztek, ám az elemző szerint egy képlékenyebb tényező, az újdonságokat nagy általánosságban körbelengő „menőség” is közrejátszik az oldal népszerűségének növekedésében.

Azóta történt