Instagram-riválist vásárolt a Google

SnapseedA Google felvásárolja a német gyökerű, de központját Kaliforniában fenntartó Nik Software-t – jelentette be egy Google+-bejegyzésben az internetvállalat műszaki vezérigazgató-helyettese. Az ügylet pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra.

Noha a karrierjét Photoshop-szakértőként és -pluginfejlesztőként kezdő Nils Kokemohr által 1995-ben Hamburgban megalapított vállalkozás számos fotós szoftvert kínál – többek között a Dfine, a Color Efex vagy HDR Efex termékeket –, a hírek szerint a Google elsősorban a Snapseed alkalmazás miatt vásárolta fel. Ez egy olyan fényképalkalmazás, mellyel pofonegyszerűen szerkeszthetők, manipulálhatók a felvételek, és amely az Instagramban használtakhoz hasonló szűrőket is tartalmaz. A kész fotókat – akár eredeti felbontásban – meg lehet vele osztani a nagyobb közösségi oldalakon, sőt Instagramon is.

A Snapseed egyelőre iOS-platformon érhető el (az Instagrammal ellentétben pénzért, 3,99 euróba kerül), de készül az androidos kiadása is. A szoftvernek van asztali számítógépen, Macen és Windowson futó kliense is. Felhasználói bázisa körülbelül tizede az Instagraménak, az egyébként okos multi-touch felülete miatt tavaly az év appjának választott iOS-verziót ma bő 9 millióan használják. A Google a szolgáltatást várhatóan be fogja építeni a Google+ funkciói közé.

A cég a felvásárlás hírével együtt arról is beszámolt, hogy a Google+-ot legalább havi rendszerességgel meglátogató felhasználók száma átlépte a 100 milliót. Eddig több mint 400 millióan „frissítettek” a közösségi oldalra, ami azt jelenti, hogy ennyien aktiválták ezt a szolgáltatást is – áll Vic Gundotra posztjában.

Azóta történt

Előzmények