A Google is kiad egy táblagépet

A New York Times vasárnapi, a táblagépek várható fejlesztéseiről szóló összefoglalójának volt egy olyan bekezdése, mely homályba borította a cikk egészét: a lap információi szerint a Google is készül belépni erre a piacra.

Az értesülések szerint egy Los Angeles-i partin Eric Schmidt, a Google vezére „kikotyogta”, hogy elindítottak egy még nem nyilvános projektet, amelynek célja egy olyan eszköz kifejlesztése, mely alkalmas lenne e-dokumentumok (könyvek, magazinok stb.) terjesztésére, ez ügyben már tárgyalnak is kiadókkal – vagyis egy, az iPadhez hasonló tábla PC-ről lehet szó. A Times szerint nem a Chrome operációs rendszer futna a gépen, hanem az Android egy változata.

Habár az újságíróknak sikerült másokkal is beszélniük, akik megerősítették, hogy „valami történik”, többet egyelőre nem tudni, s természetesen a Google sem kommentálta az értesülést. Ugyanakkor nem elképzelhetetlen egy ilyen lépés, mivel a hagyományos sajtócégek által megmentőnek tartott e-olvasók és a táblagépek piaca robbanás előtt áll: az iPad után több nagy cég is bejelentette, hogy hamarosan kínálnak ilyen eszközöket. A HP Slate-jéről az IT café is beszámolt, de a Nokia is közölte, hogy van ilyen projektjük, s a Dell (Streak néven), valamint a Lenovo (IdeaPad S10-3 néven) is piacra dob ilyen számítógépeket. S persze ne feledjük a legnagyobb várakozást felkeltő Couriert, a Microsoft táblagépét.

Azóta történt

Előzmények