Elindult a Google Maps magyar változata

Egy ma délelőtti sajtótájékoztatón Peresztegi Zoltán, a Google magyarországi üzletfejlesztési vezetője bejelentette, hogy elkészült a Google Maps lokalizált változata, a bővített magyar tartalommal feltöltött Google Térkép.

A Google Térkép egy összetett szolgáltatás, ahol nemcsak címeket kereshet, útvonalat tervezhet a felhasználó, hanem üzleteket, cégeket, éttermeket stb. is megtalál, így ezek az új funkciók komoly segítséget nyújthatnak a vállalkozásoknak. A cégtulajdonosok a Helyi Vállalkozások Központja segítségével helyezhetik el cégüket, üzletüket a térképen, de a magánfelhasználók is létrehozhatnak saját térképeket, melyeket megoszthatnak másokkal. A Google Térképnek elkészült és letölthető a mobiltelefonos verziója is (www.google.hu/gmm).

A „helyi keresés” funkció biztosítja, hogy ha a google.hu-n keresünk egy szolgáltatást egy városnév megadásával, akkor a keresési találatok között a Google Térkép adatai is megjelennek, illetve ezzel egy időben a térképen is kereshetővé válnak a cégek. A korábban említett Helyi Vállalkozások Központja pedig lehetőséget ad arra, hogy a felvitt adatokat a vállalkozások menedzselhessék.

A Google Térképen található vállalkozásokhoz az adatbázist a Magyar Turizmus Rt., a Magyar Telefonkönyv Társaság és a port.hu biztosította.

A Google a mai esemény kapcsán egy fotópályázatot is meghirdetett Mutassuk meg Magyarország rejtett kincseit a világnak! címmel. A fotókat szeptember 29-től október 31-ig lehet feltölteni a Panoramio oldalára. A legjobb ötven képre november 9. és 22. között lehet leadni a szavazatokat a verseny honlapján.

Azóta történt

Előzmények