A Google elcsábította a Tesla Autopilot fejlesztőjét


Robert Rose

Október vége óta a Google-nál dolgozik Robert Rose, aki a Teslánál többek között a vezetéssegítő Autopilot rendszer fejlesztését végző munkacsoportot vezette egy rövid ideig – figyelt fel a változásra a 9to5Google.

Rose az Autopilot projekttel csak hat hónapot töltött, míg elkészült a 7-es verzió, ám szoftvertervezőként több mint öt évig vett részt a SpaceX kialakításában, és 2014 nyaráig a repülésirányító szoftverért felelős csapat vezetője volt. A szakembernek egyébként imponáló a szakmai életrajza: már egyetemistaként dolgozott a HP-nál, majd díjnyertes játékokat (pl. Syphon Filter: Dark Mirror, Resistance: Retribution) fejlesztett a Sonynál.

Arról nincs információ, hogy a Google-nál milyen feladata lesz, de kézenfekvőnek tűnik, hogy a vállalat önjáróautó-fejlesztési projektjébe kapcsolódik be – ám ez korántsem biztos, mivel a Google nagyon sokféle fejlesztést futtat párhuzamosan. Rose LinkedIn-oldalán most csak az szerepel, hogy két hónapja (az Autopilot 7.0 befejezése óta) áll a Google Robotics alkalmazásában szoftvermérnökként.

Azóta történt

Előzmények