Google vezetőt igazolt a Tesla

Jóval kevesebb autót gyártott és adott el a Tesla 2015 harmadik negyedévében, mint amennyit előirányzott a vezetőség. Három hónap alatt 13 091 jármű készült el, emellett 11 603 darabot sikerült értékesíteni. A vállalat a tervek szerint 50-55 ezer autót akart eladni idén, hetven százalékkal többet a tavalyi évhez képest. A friss adatok alapján módosították az elvárásokat, a negyedik negyedévben 17-19 ezres szállítást predesztinálnak, éves szinten pedig 50-52 ezer közé teszik az eladott darabszámot.

A harmadik negyedév adatai csak minimálisan múlták alul a várakozásokat, a forgalom az 1,26 milliárd dollárhoz képest 1,24 milliárdot ért el. A negyedévben 392 millió dollárt fektetett be a Tesla, az utolsó négy hónapban ennél jóval többet, 500 milliót terveznek. Sokat várnak a Model X olcsóbb, kisebb akkumulátorral szerelt változatától és a jövő márciusban megjelenő Model 3-tól is, ezek bizakodásra adhatnak okot a befektetőknek. A jelentésben ugyanis szerepel, hogy az új modellek révén 1600-1800 járművet gyárthatnak és szállíthatnak majd hetente.

Az üzleti negyedév zárását követően a Tesla vezetőségi bejelentéseket is tett, megnevezték az új pénzügyi vezetőt: Jason Wheeler, aki a Google Finance alelnöke volt 13 évig. Wheeler azt a Deepak Ahuját váltja, aki idén nyugdíjba megy, amint átadta a munkát utódának.

Azóta történt

Előzmények