A fogadást elvesztette, de a Google így is alkalmazná

(Infobulvár) Akár az internetes világ egyik alapsztorija is lehetne Feross Aboukhadijeh, a Stanford Egyetem 19 éves hallgatójának múlt heti története.

Saját beszámolója szerint Aboukhadijeh a Google új szolgáltatását, a keresést felgyorsítani hivatott Google Instantot tanulmányozta múlt szerdán, majd szobatársának ajánlott egy fogadást, mely szerint egy óra alatt ír egy hasonló alkalmazást a YouTube-ra, egy YouTube Instantot.

Bár az egy óra kevésnek bizonyult, így Aboukhadijeh a fogadást elvesztette, három óra alatt mégis elkészült egy működőképes programmal. Ezek után csütörtökön rászánt még néhány órát a felhasználói felület kialakítására, majd feltett egy üzenetet a Facebookra, hogy létezik egy ilyen megoldás.

Hurley

A hallgató beszámolója szerint „pénteken kezdődött az őrület”, mivel reggel elindult az üzenetáradat: gratulációk százai, interjúfelkérések, megszületett a munkájáról szóló Wikipedia-szócikk – és a legfontosabb, a YouTube vezérigazgatója, Chad Hurley egy rövid Twitter-üzenetben tudatta vele (és persze a fél világgal), hogy készek alkalmazni a cégnél.

Hurley

Ez utóbbi annyira abszurdnak tűnt, hogy Aboukhadijeh nem is hitte el, egészen addig, amíg Hurley meg nem erősítette egy e-mailben, amelyben jelezte, hogy hétfőn várják a YouTube San Brunó-i központjában. A Cnet-nek nyilatkozó egyetemista természetesen büszke minderre, de kijelentette, hogy az iskolát mindenképp be szeretné fejezni, ráadásul azt sem tudja, hogy a nyáron végzett gyakorlata a Facebooknál nem lenne-e akadálya a Google-nál történő munkavállalásnak.

Aboukhadijeh munkája egyébként másokat is insprirált, egy alabamai fejlesztő, Michael Hart elkészítette az Instantot a Google térképes szolgáltatására, a Mapsre, illetve a képkeresőre is.

Aboukhadijeh egy korábbi felvételen

Azóta történt

Előzmények