Remek évet zárt a GTS csoport

A GTS Central Europe, a GTS-Datanet anyavállalata 15 éves fennállásának legjobb pénzügyi eredményeit érte el 2008-ban. A cégcsoport árbevétele 10 százalékos növekedéssel 436 millió euróra, az EBITDA pedig 8 százalékkal, 77 millió euróra nőtt. A forgalomnövekedés kiemelkedően magas, 19 százalékos volt az adatszolgáltatások terén; ennek jelentős része nemzetközi ügyfelektől származott. A tárgyi eszközökre és immateriális javakra fordított beruházás (CAPEX) csoportszinten elérte a 49 millió eurót – közölte ma a Közép-Európában érdekelt távközlési vállalat.

„A csoport folyamatosan kiemelt hangsúlyt helyez a cash-flow termelésre. A 2008-as év beruházások utáni operatív cash-flow-ja 28 millió euróra nőtt, amely 45 százalékos növekedés az előző évhez képest” – mondta el Gerald Grace, a cég pénzügyi igazgatója.

A GTS Central Europe 2008 májusában új tulajdonosokhoz, a Columbia Capital, M/C Venture Partners és Innova Capital vezette, magánbefektetői alapokból álló konzorcium birtokába került. A konzorcium stratégiai célja, hogy a GTS csoportot Közép-Európa vezető üzleti távközlési szolgáltatójává fejlessze a cseh, szlovák, lengyel, magyar és román GTS leányvállalatok még szorosabb együttműködésén keresztül.

A fenti cél érdekében a GTS Central Europe 2008 második felében széles hatáskörrel felruházott régiós menedzsmentet alakított meg, amelynek feladata a leányvállalatok műszaki, szolgáltatásfejlesztési és -értékesítési tevékenységének koordinálása. Fő célcsoportként a régió országaiban működő közép- és nagyvállalatokat, multinacionális cégeket, kormányzati szerveket és távközlési szolgáltatókat határozták meg.

Azóta történt

Előzmények