Alapítványt támogat a hazai Avnet

Az Avnet Technology Solutions Kft. munkatársai és vezetői az idén úgy döntöttek, hogy egy alapítványnak adják azt az összeget, melyet amúgy üzleti ajándékokra szántak volna, hogy a válság idején részt vállaljanak a közhasznú feladatokban is. A cég egymilliós pénzadománnyal támogatta a Gyermekétkeztetési Alapítvány munkáját.

A kiemelkedően közhasznú szervezet a támogatást a „Mindenki Ebédel Program”-hoz használja fel, melynek célja, hogy a hátrányos helyzetű és veszélyeztetett gyerekek országszerte meleg ételhez jussanak. A program első lépéseként az alapítvány autói vidéki településekre élelmiszercsomagokat szállítanak. A településeken a helyi szociális otthon, családsegítő központ vagy az öregek otthona veszi át a csomagokat, és segíti a rászoruló családokat, gyerekeket.

Az informatikai nagykereskedő cég ügyvezetője, Bartha Péter mikulás másnapján személyesen adta át a szervezet vezetőinek és az alapítvány által segített Hűvösvölgyi Gyermekotthon lakóinak az egymillió forintos kupont és a társasjátékokat, melyeket a cég munkatársai vásároltak a gyerekeknek. „Egyszerűen csak segíteni szerettünk volna a legjobban rászorulókon, és azt hiszem, ilyenkor mindig a gyerekekre kell gondolni, főleg karácsony közeledtével. A válságban a cégünk fejleszt és fejlődik, de gondolni kell ilyenkor a kevésbé szerencsésekre, a társadalmi felelősségünkre is” – mondta Bartha Péter.

Azóta történt

Előzmények