Ötletverseny egyetemistáknak

A szervezők ma jelentették be, hogy a Corvinus Egyetemmel partnerségben indul egy egész éves ötletverseny-sorozat, amely az egyetemistákat kívánja bevonni a start-upok világba. A választott név magyarázata: Hackathon = Hack + Marathon. A közlemény szerint a hackathon egy speciális üzleti ötletverseny, a legtöbb helyszínen 2 napos időbeosztással működő, minimum 50-60 indulót, versenyzőt megmozgató esemény.

A szervezők mottója, hogy a tehetségeket legegyszerűbb ott keresni, ahol tanulnak, így a versenysorozatot 4 vidéki és 2 budapesti egyetemen rendezik meg. Az egyes rendezvényeket az üzleti életből érkező támogatók és szponzorok segítségével bonyolítják le. A kiemelkedő projektek a Founders Hive Hungary segítségével eljuthatnak a londoni Founders Hive start-up eseményére (a Google campusra). A hat forduló legjobbja akár Amerikában is bemutatkozhat a Kairos Society jóvoltából, illetve a márciusi győztes a legnagyobb hazai konferencián a Startup Underground döntőjében prezentálhat.

Az egyetemisták mellett bárki nevezhet, a jelentkezőknek nem kell tudniuk programozni, alkalmazást fejleszteni, elég, ha az ötletük kiváló, így a verseny témái nem korlátozódnak a hagyományos start-upokra, versenyezni lehet találmányokkal, termék- és szolgáltatásötletekkel, mobil applikációkkal.

A Hackathon sorozat március 22-23-án a Corvinus egyetemistáival indul Budapest egyik legújabb közösségi irodájában a TheHub.hu-ban. A verseny áprilisban a BME diákjait szólítja meg, majd 2013 tavaszán Miskolcon és Szegeden versenyezhetnek az ötletgazdák, ősszel pedig Debrecen és Győr ad helyet a rendezvénynek. Júniusban a szervezők és a Nemzeti Innovációs Hivatal közös nagy versenyére egy tucatnyi magyar egyetem diákjait és a hazai start-up világ legjobbjait várják.

A szervezők mentorálják a versenyzőket, vagyis felkészítik őket arra, hogy ötleteiket csapatban kidolgozva, belekóstoljanak a start-upok világának hangulatába, megértsék az üzleti gondolkodás alapjait, és a közös munka során a tapasztalt mentorok segítségével akár üzletileg is értékes ötleteket hozzanak létre, majd azokat a verseny végén szakemberek előtt prezentálják.

A versenyekre a Hackathon.hu oldalon lehet jelentkezni.

Azóta történt

Előzmények