Startupoknak rendez konferenciát és versenyt az IVSZ áprilisban

A konferencia keretein belül a startup cégek különböző fázisainak gyakorlati kérdései kerülnek megvitatásra panelbeszélgetések formájában, valamint felvezető előadást tart Cséfalvay Zoltán államtitkár. Az esemény fővédnöke Szőke Márton az Indextools alapítója. A panelbeszélgetések első részében a külföldi akcelerátorprogramok tapasztalatiról és lehetőségeiről lesz szó, majd a magyar startup fejlesztői programokról fognak beszélgetni a résztvevők. Hegyi Csilla, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkatársa a Gazella programot ismerteti, de bemutatkoznak majd befektetői angyalok is. Délután a fejlődésben már előrébb tartó cégek cserélhetnek tapasztalatot a tőkebevonáson már sikeresen keresztül ment cégekkel. A kerekasztal körül a Nanushka, a WebCam Laboratory, a THX games, a Multipass és a Gravity képviselői foglalnak majd helyet.

Délután pedig jönnek az igazán nagy nevek, akiknek történetét már mindenki ismerheti, azonban jó tanácsaikkal a mai napig nagyban tudják segíteni a mostani reménységek életét. A start-up rocksztárok kerekasztal résztvevői: Anka Márton (LogMeIn), Fehér Gyula (Ustream), Szőke Márton (volt Indextools), Somlai-Fischer Ádám (Prezi.com).

A konferencián kerül sor a Telenor Fedezd fel ma a holnap megoldásait! pályázatának díjátadójára is.

A jövőbeli lehetőségeikért versenyeznek

A megmérettetés során a jelentkezők közül előzetesen kiválasztott öt start-up cég vagy projekt a konferencián bemutatkozhat a legfontosabb magyar befektetők előtt, amelyre előzetesen a zsűri tagjai készítik fel. A nyertes pedig – a magyar befektetők előtti bemutatkozáson túl – repülőjegyet és „priority check-int” kap a májusi Berlinben megrendezésre kerülő Seedcamp befektetői interjújára (Seedcamp investment interview), illetve az utazást megelőzően hetente egy mentori felkészítő foglalkozásban is részesül az IVSZ mentorainak segítségével. A nyertesnek járó díjat Záboji B. Péter, a European Entrepreneurship Foundation alapítója adja át, akinek közreműködésével és főszervezői tevékenységével 2012-ben először érkezett Magyarországra a Seedcamp.

A zsűri tagjai: Bruckner Zoltán (Primus Capital), Brückner Gergely (Figyelő), Józsa Szabolcs (CIT, szakmai szervezőpartner), Szőke Márton (aktív befektető, angel investor) és Vinnai Balázs (IND Group).

  • Kapcsolódó cégek:
  • IVSZ

Azóta történt

Előzmények